tiistai 21. maaliskuuta 2017

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha


Vietimme virkistävän viikonlopun  Turussa ja sain houkuteltua ystäväni mukaani kasvitieteelliseen puutarhaan. Olipa todella käymisen arvoinen paikka, tämäkin! Kaisaniemeen verrattuna Turulle menee pisteet vapaana lentelevistä undulaateista ja kakaduista. Kauniit, värikkäät linnut ja niiden laulelu loivat aidon tropiikin tunnelman.

Tällä vierailulla keskityin ihastelemaan kukkia enemmän kuin opiskelemaan niiden nimiä. Erityisesti orkideat ovat upeina juuri nyt.
Iloinen yllätys oli myös myynnissä olevat taimet ja siemenet sekä käytössä olleet saviruukut. Mukaani tarttui pari eri lajia olevaa mehipuuta. Olen metsästänyt mehipuuta nyt pari kuukautta tuloksetta, joten voitte arvata että olin aivan pähkinöinä niistä.
Tässä makupaloja puutarhasta.

Ihanat orkideat.Kamelian nuppu on kuin pionilla.


Korallimedinilla 'Medinilla magnifica'


Begonioita


Tropiikin asukkaita siestalla.Välimerentyräkki 'Euphorbia characias' kelpaisi omaankin puutarhaan.


Kynttiläneidonkieli 'Echium simplex' kohoaa pian läpi lasikattojen.


Tuliaisosastoa.


Ehjänä kotona. En malta olla mainitsematta kasvitieteellisen puutarhan lähistöllä sijaitsevaa sisustusliike Aveliaa. Järkyttävän ihania juttuja! Ostin muutamia kauniita lasipulloja sekä tuon vasemmanpuoleisen ruukun. Toivottavasti mehipuuni viihtyy siinä yhtä hyvin kuin minä Turussa. 

4 kommenttia:

  1. Ihana viidakkomainen tunnelma! Turun vierailusta onkin jo aikaa, sinne voisi hyvin tehdä pienen matkan perheenkin kanssa. Olen ihastunut medinillaan, en ole kuitenkaan uskaltanut ostaa sellaista kotiin, saisin sen varmasti tapettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole edes tiennyt että medinillaa myydään jossain, joten kiitos tiedosta!

      Poista