torstai 25. toukokuuta 2017

Chelsea Flower Show 2017



Että semmoinen tapahtuma. Pää vielä niin pyörällä kaikesta nähdystä ja koetusta, ettei oikein tiedä mistä aloittaisi. Kuviakin olisi ainakin sata, ihan mahdotonta tehdä valintoja. Mutta yritetään! 
Aivan käsittämättömän päivän vietin siis RHS Chelsea Flower Show:ssa Lontoossa eilen. Alue on ihan jäätävän kokoinen ja se kukkien ja kaiken puutarhaan liittyvän vyöry on sanoinkuvaamaton. Vaikka ihmisiä oli  kymmeniä tuhansia, kaikki sujui uskomattoman vähällä jonottamisella. Sen verran paljon oli hienoja naisia kukkamekoissa ja hatuissa paikalla, että välillä tunsin itseni alipukeutuneeksi tennareissa ja farkuissa. Hyacinth Bucketmainen, lähes kuninkaallinen tunnelma huokui ja shampanjan myyntipisteitä löytyikin useampia. Sää oli helteinen ja väkimäärästä huolimatta ihmiset yhtä ystävällistä hymyä. Kaiuttimista tuli kohteliaita kehotuksia veden juonnista, se herkästi unohtuu kun on innostunut:D
Jos jotenkin koittaisin näkemäni perusteella tiivistää uusimpia tuulia, voisin sanoa että niittymäiset puutarhat on pop. Paljon heiniä ja tosi paljon eri värisiä kukkia sekaisin. Eniten näkyi sormustinkukkaa, lupiinia, alliumia  ja sinivaleunikkoa. Myös kärsämöitä, esikoita ja ritarinkannusta oli runsaasti. Sekaan vanhaa tavaraa, ruosteisia esineitä ja sen sellaista. Ja tietysti, ah aina niin ihanat ruusut. Kimput ovat todella runsaita ja niissä on mukana kaikkia puutarhan kukkia. Ihan nappiin oman makuni kanssa, tykkään! Kasveja ei pääsääntöisesti voinut ostaa mukaan lainkaan, vaan niistä tehtiin tilaus, joka toimitetaan kotiin myöhemmin. Kaikkea muuta oli kyllä myynnissä yllin kyllin. Hinnat olivat päätähuimaavia, joten myös paluulento mentiin pelkillä käsimatkatavaroilla. Pää sen sijaan pursuaa uusia ja ihania ideoita!











Kukkivat kaktukset näyttivät täytekakuilta. 





'Oleskelukuplia' puutarhaan.




Muutamia perunalajeja.





Esillepanon ilotulitusta. Viihtyisin!




Oma suosikkini puutarhakilpailun puutarhoista oli tämä niittymäinen taidonnäyte.








Ja tässä vielä kilpailun voittanut puutarha, jonka teemana on ihmisen ja luonnon välinen vuorovaikutus Maltalla.  Omalla tavallaan ajatuksia herättävä, mutta ei itselleni kuitenkaan oikein auennut. 


Lontoon puutarhoista vielä erikseen postausta tuonnempana. Mykistävä oli matka kaiken kaikkiaan. Ja huh huh miten paljon lämpö oli saanut aikaan viidessä päivässä täällä koto-Suomessa! 
Aurinkoista viikkoa! 
Ps. Edellisen postauksen arvontaan vielä huominen aikaa osallistua:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti