sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Värejä ja viherkasvejaSiitä pläjäys väriä ja energiaa! Yhdistelin parista viikon vanhasta kimpusta jäljellä olevat hyväkuntoiset kukat ja tulikin oikein aurinkoinen tekele.
Boxiin on tuprutellut lunta viikon aikana niin että ollaan oltu miltei saarroksissa. Tänään on alkanut lauhtua ja juuri äsken rymisi lumet katolta alas. Ryminällä on alkanut myös työharjoittelu, jota on nyt kolme päivää takana. Ensimmäisenä päivänä olin jo kassalla ja pakkaamassa, toisena pääsin sitomaan kimppuja myyntiin ja ihka ensimmäinen kimppuni myytiinkin jo muutaman tunnin kuluttua sen valmistumisesta. Voin kertoa, että onnistumisen ilo oli valtava. 
Sen verran on tullut sidottua, että peukalo on viilloilla ja lähes nahaton. Saa nähdä milloin pääsee seuraavan kerran mobiilisovelluksen sormenjälkitunnistautumisella verkkopankkiin, tällä hetkellä ei onnistu.


Siinä se ensimmäinen kaupallinen kimppu.

Viherkasvibuumi maailmalla sen kun jatkuu, niin myös minun kohdallani. Ilmiötä ei yhtään hillitse se, että työharjoittelupaikassani on tosi runsas valikoima niitä. Tilanne on sillä tavalla eskaloitunut että kolmen päivän työharjoittelun jälkeen meillä asuu viisi uutta viherkasvia. Uskallankohan huomenna enää mennä.. Vaikka toisaalta, tammikuussa on tulossa ruukkukasvitentti, joten otetaan tämä opintoja tukevana toimenpiteenä. 
Tässä esittely tulokkaista ja pieni perustelu miksi juuri nämä;


Alokasia eli juurakkovehka (Alocasia). Nämä lehdet ovat vaan 
niin uniikit. Tuo mukavaa tropiikin tuntua kotiin.
Paavonnukkumatti (Maranta Leuconeura). Tämänkin kasvin jujuna komeat, erikoiset lehdet. Nukkumatti myös rullaa ja muuttaa lehtien asentoa yöllä, siitä nimi kaverille. Kasvista kuuluu mukavaa rapinaa tästä lehtien rullailusta johtuen.


Rionjuoru eli brasilianjuoru (Tradescantia fluminensis). Halusin eteiseen jotain tuuheaa ja helppohoitoista kattoon ripustettavaksi. Minusta tämä kyseinen väri on myös hauska. Ei ollut helppoa saada kasvi tuonne häkkiin, lattialla oli melko keko katkenneita oksia ja irronneita lehtiä kun homma oli valmis. Juoru onneksi uusiutuu vauhdilla. Toivottavasti nytkin.


Kirjovehka (Dieffenbachia seguine). Ihana, perinteinen vehka. Mielestäni tosi kaunis ja raikas, niin kuin useimmat kasvit joiden lehdissä on valkoista.


Gardenia eli keikarinkukka (Gardenia). Kukat ihan älyttömän kauniit, näyttää melkein tekokukilta.  Tuoksu on todella voimakas ja omaan nenään lumoava. Voisin veikata, että jos on allergiaan taipuvainen niin tätä ei kannata ottaa kotiin. Upeat, kiiltävät ja tuuheat lehdet.
On myös perinteinen "napinläpikukka" miehillä.


Tuoksuköynnös (Stephanotis floribunda). Tämä ei ole työharjoittelua tekosyynä käytetty hankinta, vaan jo viime viikonloppuna mieheltä saatu. Pääsin kyllä valitsemaan itse. Aivan huumaava tuoksu tässäkin. On niin ihanaa tulla kotiin kun tuoksuu ihan kukkakaupalta!

Kävin myös tallissa tarkistamassa talvehtivien kasvien tilannetta. Kaikki näyttää olevan hyvin. Tapille leikatut pelargonit puskevat vauhdilla uutta lehteä. 
Kuvassa olevat enkelinpasuunat (Brugmansia x candida) sain kuukausi sitten. Vasemmanpuoleinen on ollut viileässä, noin +12 asteisessa tallissa ja oikeanpuoleinen huoneenlämmössä. Lämpimässä ollut voi silminnähden huonommin, niinpä vein senkin talliin.


Joulu tulla jollottaa. Ihan karsea sanonta muuten. Yleensä vietän joulut mieluiten palmun alla, kaukana kinkuista ja kulkusista,  mutta nyt huomaan valmistautuvani vuoden vilkkaimpaan sesonkiin innolla. En kylläkään itse joulun, vaan oppimisen kannalta. Ensin tulee koulun joulumaa, noin kahdenkymmenentuhannen asiakkaan spektaakkeli josta juttua sitten tuonnenpana. Sen jälkeen alkaakin jouluviikko, joka menee työharjoittelussa. Loma kutsuu sitten tämän rupeaman jälkeen.


Koulun kasvihuoneilla valmistaudutaan joulumaahan. Tässä tulossa amarylliksia.


Harjoitusta jouluasetelmia varten. Koulussa tekemäni pyhäinpäivän asetelma, havut oman pihan kuusesta. Tai jos tarkkoja ollaan niin se kuusi kasvoi meidän ja naapurin rajalla.

Laitetaan nyt sitten yksi lumikuvakin kun sitä kerran riittää. Magnolia sieltä hangesta pilkistää ja siinä on isot, pehmeät silmut, melkein kuin pajunkissat. Onko se hyvä vai huono asia vuodenaikaan nähden, se täytyy selvittää.

Voikaa hyvin ja muistakaa syödä D-vitamiinia!4 kommenttia:

 1. Kiva juttu. Vaarallisia mitä ilmeisimmin nuo työssäoppimisjaksot kaikin tavoin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa harjoitella itsehillintää ennen harjoittelua, mä en osannu varautua😂

   Poista
 2. Millainen viidakko sinulla mahtaa olla kun työharjoittelu jakso loppuu! Ihana kimppu tuo ensimmäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan montako kasvia saan pidettyä hengissä kevääseen saakka..
   Huomasitko että annoin blogillesi tuon Awardsin mun edellisessä tekstissä:)

   Poista