lauantai 14. tammikuuta 2017

Neljä kuvaa - neljä vuodenaikaaSain Puutarhurin elämää-blogin Marilta haasteen, jossa tarkoituksena on laittaa kuvia neljältä vuodenajalta. Kuvien ei tarvitse olla mitenkään sidoksissa toisiinsa tai samasta paikasta otettuja. Oli siis aika kaivaa esiin arkistojen helmet...
Lähden liikkeelle keväästä, jota jo niin kovin odotan. Harmaasta maasta esiin ponkaisevat krookukset näyttävät melkein räikeiltä tekokukilta, enkä pysty lopettamaan niiden ihastelua. Ne ovat lupaus kesästä. Pitkä ja ankea talvi on selätetty. 
Ainakin sata krookuksen sipulia uinuu pihallani lumivaipan alla, josta kevätauringon ensisäteet herättelee ne eloon. Ehkä jo parin kuukauden kuluttua!


Sitten kesä, tuo ihanista ihanin ja aivan liian lyhyt vuodenaika. Puutarhassani on paljon maksaruohoja, joista valkomaksaruoho 'Sedum album' on yksi suosikeistani. Sen valkoiset, tietyssä valossa hennosti vaaleanpunaiset kukat houkuttelevat kymmenittäin sinisiipiä. Voiko oikeastaan olla mitään kauniimpaa?


Syksykuvan vuoro. Syksy on minnulle samalla mahtavaa sadonkorjuuaikaa ja haikeaa luopumista kesästä. Syksyllä iskee totaalinen paniikki siitä että aika ei riitä keräämään kaikkea talteen. Kasvimaan, marjapensaiden ja toistaiseksi pienisatoisten hedelmäpuiden lisäksi tontiltamme löytyy kosteikko, joka on aina täynnä mustikoita. 
Viime syksy oli säiden puolesta aivan käsittämätön, lämmin ja kuiva. Saataisiinpa samanlainen nytkin.


Sitten talvi. Tästä vuodenajasta minulla ei paljon kuvia olekaan. Tämä otos lumen verhoilemista puutarhakalusteista on viime talvelta. Nietoksia katselisin mieluiten postikortilta. 

Kiitos vielä Marille haasteesta! Pelin henkeen kuuluu nimetä neljä bloggaajaa haasteeseen, tässä ne tulevat: 

Ja koska en halua päättää postausta talvikuvaan ja päätään nostaa pieni kapinallinen, laitan tähän loppuun vielä yhden kesäkuvan. Pala sinistä taivasta, olkaa hyvät!


10 kommenttia:

 1. Kiitos kiitos..yritän katsoa kivoja kuvia. Nämä sinun kuvat ovat sellaisia :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että vastasit haasteeseen. Tuo perhoskuva on todella kaunis. Osallistuit blogini arvontaan ja onnetar suosi sinua, voitit kirjan. Laitatko minulle sähköpostiosoitteesi?

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, ihanaa! Laitoin osoitteen tulemaan blogiisi☺

  VastaaPoista
 4. Hienot kuvat puutarhasi vuodenajoista. Upea tuo viimeinen kuva sinisine taivaineen:)

  VastaaPoista
 5. Voi että miten upeat kuvat ja herkulliset värit! Tuo krookus oli uskomattoman ihana, niin täynnä iloa ja vahvaa väriä, upea sininen taivas viimeisessä kuvassasi! On se vain melkoinen rikkaus nuo vuodenajat, vaikka talvi joskus tuntuukin niin pitkältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt voisi jo tuo meneillään oleva vuodenaika pyörähtää kevääksi:)

   Poista
 6. Todella kauniita kuvia! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista